30 Nisan 2017 Pazar

Hassas cilt bakımı nasıl olmalı?

Hassas cilt bakımı nasıl olmalı?
Kadınlar güzel görünmeye ve dikkat çekici olmaya yaratılıştan beri önem veren varlıklar. Hal böyle olunca ister istemez her kadın sisteme ayak uydurmak istiyor ama bazen sonuçlar arzu edildiği şekilde olmuyor. Çünkü cilt tipleri genetik farklılıklara ve dış etkenlere bağlı olarak farklılık gösteriyor. Bu yüzden bakım yaparken öncelikle cildinizi çok iyi tanımanız gerekiyor.
Hassas ciltler genelde daha ince yapıya sahip olduğundan ‘Hangi ürünlere nasıl reaksiyon gösteriyorsunuz?’ ya da ‘hangi ürünler gerçekten cildinize iyi geliyor?’ gibi soruları öncelikle kendinize sormanızda fayda var. Çünkü hassas ciltler alerjiye daha yatkın oluyor ve genelde tavsiye üzerine kullanılan ürünler cilt üzerinde alerjik tepkimeye sebep olabiliyor.
Bu noktada da ‘hassas bir cilt bakımı nasıl olmalı?’ konusundan önce sizinle paylaşmak istediğim konu “hassas bir cilde sahip olduğunuzu nasıl anlarsınız?” olacak. Öncelikle cildiniz her türlü maddeye ve çevresel koşullara anında tepki veriyorsa, cilt yüzeyinde çok fazla kuruluk ve kızarıklık gözleniyorsa bilin ki hassas ve toleransı düşük bir cilde sahipsiniz. Öncelikle hassas ciltlerin özenle temizlenmeye ihtiyaç duyduğunun ve toleransına uygun ürünlerle bakım yapılması gerektiğinin altını çizmeliyiz. Çünkü hassas ciltler ‘deyim yerindeyse’ ucuz olarak nitelendirebileceğimiz kalitesiz ürünlere anında tepki gösterecektir ve cildinizde çeşitli kızarıklar oluşacaktır.
Hassas cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler?
Hassas bir cilde sahip olduğunuzu tespit ettiniz… Sıra geldi hassas cildinize bakım yaparken dikkate almanız gerekenlere…
Hassas ciltler daha önce de bahsettiğimiz üzere çok kolay tahriş olan, kızaran ve alerjik tepki veren ciltlerdir. Bir kere; cildinizin daha sağlıklı görünmesini istiyorsanız uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Zira cildiniz zaten düşük bir toleransa sahip olduğu için, yorgunluk ve stres gibi duygu durumlarında daha fazla savunmasız kalıyor ve böylece toleransı daha da düşüyor. Tabi diğer yandan bağışıklık sisteminizi güçlendirecek şeylere yakın durup, cildinize zarar verecek şeylerden kaçınmanız gerekiyor. Özellikle dikkat etmeniz gereken unsur ise cildinizi ani ısı değişimlerinden uzak tutmak…
Hassas ciltlere yapılan yanlış uygulamalar, cildin daha da hassaslaşmasına yol açıyor ve cildi daha da savunmasız hale getiriyor. Özellikle güneşin zararlı ışınları ve çevresel faktörler de eklenince, ciltte aşırı rahatsız edici bir yüzey oluşabiliyor ve bu durum cildin lekelenmesine kadar gidiyor. Diğer yandan cilt tonundaki dengesizlikler de cabası…Bu yüzden cilt tipinize uyum sağlayacak bakım ürünleri kullanmanız ve cilt bariyerinizi güçlendirmeniz gerekiyor. 
Cilt bariyeri nasıl güçlenir?
Güçlü bir cilt için, cilt bariyerinin de güçlendirilmesi gerekiyor. Cilt bariyerinin güçlenmesi de sadece cildin kızarıklığının azalmasına yardımcı olmuyor aynı zamanda yanma, sızlama, kaşınma, pullanma gibi istenmeyen şikayetlerinde azalmasına katkı sağlıyor.
Sıralamak gerekirse; cilt bariyerini güçlendirmek için, az köpüren temizleme ürünlerinin kullanılması ve hatta temizleme sütlerinin tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle asit ve alkol içerek ürünlerden kaçınılmalı ve keseleme gibi mekanik peeling türleri zorunlu olmadıkça uygulamamalıdır. Fosfolipitler, yağ asitleri, peptidler ve kolesterol gibi lipit destekler içeren, bariyer fonksiyonunu tamir edecek ve güçlendirecek maddeler içeren ürünler tercih edilmelidir. Bilinen tüm tahriş edici ve allerjik maddelerden uzak durmanın yanı sıra Cildi soyan veya kuru bırakan ürünler kullanılmamalıdır.
Hassas ciltlerde kullanılması gereken ürünlerin özellikleri neler?
Öncelikle; hassas ve kuru bir cildiniz varsa yalnız değilsiniz! Dünyadaki kadınların yarısından fazlasıyla aynı sorundan mustaripsiniz. Bu problemlerin önüne geçmek için cildinizi rahatlatacak ve cilt tipinize uyum sağlayacak nemlendirici ürünler seçmelisiniz.
Hassas cilt tipine sahip olan kişilerin, doğal içerikli, paraben, boya, parfüm türevlerini içermeyen ve dermatolojik olarak hassas ciltler üzerinde test edilmiş ürünleri tercih etmeleri gerekiyor. Diğer yandan ciltlerini temizlerken kurumaya yol açacak ürünlerden uzak durmaları, cilt görünümlerinin düzenlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Çünkü cildinizi kurutan ürünler, cildinizin pul pul bir görünüm almasına, çatlakların oluşmasına ve kaşıntıya sebep oluyor. Bu gibi durumları engellemek için de cildinizin sebum dengesini koruyacak türdeki ürünleri seçmeniz gerekiyor.
Bu noktada cildinizin yatışmasına yardımcı olacak ve alerji karşıtı bir önerim var!
Hassas cildinizin ihtiyaçlarına cevap verecek, içinde özel termal su bulunan ve ayrıca antioksidan özelliğe sahip La RochePosayToleriane … Markadan kısaca bahsetmek gerekirse; La RochePosay, adını Fransa’daki küçük bir kasabadan alıyor. Termal Su ile formüle edilen ürünlerinde antioksidan, nemlendirici ve rahatlatıcı özellikler bulunuyor.
Ultra minimalist ve güvenli üstün formulasyonu sayesinde cilde rahatsızlık veren alerjik maddeleri ortadan kaldıran bu ürün, cildin yatışmasına yardımcı oluyor ve cildin rahatlamasını sağlıyor.
Temizlik önerisi…
Hassas ciltler özellikle nazik ve dairesel dokunuşlara ihtiyaç duyar. Eğer bir temizleme işlemi yapıyorsanız, cildinize çok fazla bastırmadan hafif dokunuşlarla arındırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat unutmayın, öncesinde mutlaka cildinizi ıslatmanız gerekecek. Diğer yandan nemli bir bez ya da pamuk yardımıyla da cildinizi nazikçe temizleyebilirsiniz.



4 yorum:

  1. En sevdiğim markalardan biri :)

    YanıtlaSil
  2. Geçen sene bu la roche posay'ın temizleme jelini kullanmıştım ve çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende genel anlamda memnunum markanın ürünlerinden ;)

      Sil