16 Ekim 2015 Cuma

Battaniye Yıkama



Battaniye Yıkama
Evlerinizde kullandığınız battaniye ve yorganlar vücudunuzun sıkça temas ettiği ürünlerdir. Yastık, yorgan ve battaniyeler aslında hayatımızın vazgeçilmez birer parçası olmuştur. Bu konuda önemli olan yastık, battaniye ve yorganlarınızın temizliğine ne kadar önem verdiğinizdir. Özellikle ağız ve yüzümüzün temas ettiği bu ürünler ne şeklide ve hangi koşullarda yıkanmaktadır sorusuna cevap arayabilirsiniz. Bu konuda birçok halı yıkama firması da battaniye yıkama konusunda hizmet vermektedir. Soğuk su ile halı yıkama teknikleri kullanılarak battaniyeleriniz de sağlıklı bir şekilde temizlenebilmektedir.
Battaniye ve yorgan yıkatmak için tercih ettiğiniz firmaları yerinde ziyaret etmenizi de öneririz. Bu konuda internet üzerinden de detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Yorgan yıkama makinelerinin olup olmadığı çok önemlidir.
Firmalarda Battaniye yıkama sistemleri farklı bir şekilde uygulanabilir. Bu anlamda battaniye, yorgan ve yastık gibi ev tekstil ürünlerinin kullanıldığı alanlarda özel yıkama makinelerinde battaniyelerin çeşitlerine göre sınıflandırılarak yıkama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu konuda Battaniye yıkama, yastık yıkama ve yorgan yıkama gibi pek çok alanda sıcak su uygulamalarıyla hizmet verilmektedir.
İlk olarak battaniye yıkama makinelerinin dokunmatik panelinde yıkama için uygun program seçilir ve yıkama başlatılır. Ön yıkama adı verilen işlem yapıldıktan sonra deterjansız yıkama sağlanır ve kaba kirlerin yok edilmesi amaçlanır.

Daha sonra ana yıkama aşamasına geçilir ve bu işlem yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Suyun ısı derecesi ayarlandıktan sonra artık yıkanma işlemi başlar. Ana yıkama işleminden sonra durulama aşamasına geçilir. Battaniyede herhangi bir köpük kalmaması amacıyla 25 dakikalık bir durulama işlemi yapılır. Son olarak sıkma uygulamasına geçilir. Bu işlemde sadece %10 oranında bir nem kalır ve etkili bir kurulama işlemi sağlanır. Kapalı kurutma odalarında battaniyeler kurutulduktan sonra müşterilerine teslim edilir.

8 yorum:

  1. güzel bilgiymiş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. hele de bir köpüşünüz varsa.. sık yıkamaya veriyorum ..sevgiler takibe aldım

    YanıtlaSil
  3. Eskiden olsa batteniye yorgan yıkamak büyük bir sorun olurdu...

    YanıtlaSil
  4. harika bilgiler teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Battaniye yıkama konusunda çok güzel faydalı bilgiler vermissiniz. Firmalar kapıdan gelip alıyorlar yıkanacak ürünleri aslında mekanı gidip görmekte lazım.

    YanıtlaSil
  6. Ehehe makinamim buyuklugu ve yorganiminda makinaya sigmasindan dolayi o islemi evde hallediyorum ama buyuk yorganlar icin guzel bilgiymis :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bilgi için teşekkürler canım

    YanıtlaSil