27 Kasım 2017 Pazartesi

BAŞKA BİR DOĞUM HİKAYESİ


  Merhaba Sevgili Dostlar Benim En Sevdiğim Mevsim Sonbahar Kış Geldi.Haftasonu Kahve Ve Kitap Mevsimi :)



  Bugün Aslında Ülkemizde Tabu Olan Bir Konu Olan Evlat Edinme İle İlgili Olan Bir Kitapdan Başka Bir Doğum Hikayesinden Bahsetmek İstiyorum.

Evlat Edinmede Bir Doğum Şeklidir Ve Yüksek Sesle Söylenmelidir Diyen Elif Adanın Annesi Blogunu Sevgili Duygu Çağlar Gizli yi Belki de Çok Geç Farkettim Aslında .



  Aslında Toplum Olarak Evlat Edinen Ailelere Hep Saygı Gösteririz Tabi O Aile Bize Çok Uzak Bir Aile İse . Oğlunun Yada Kızının Gelin Yada Damadının Bir Sağlık Sıkıntısı Yüzünden Anne Baba Olamayacağını Kabul Edemeyen Onların Evlat Hasreti İle Nasıl Yanıp Kavrulduğunu Anlamayan Nice Aile Büyüğü Yüzünden Bu Yoldan Vazgeçen O kadar Çok Aile Var ki Malesef.

 Yada Evlat Edindiğini Gizleyen Aileler Mesela .Bu O Kadar Büyük Bir Gerçek ki Eninde Sonunda Ortaya Çıkıyor Ve O çocukların Ruhlarında Daha da Büyük Yaralara Neden Oluyor Malesef .İşte Bu Yüzden Sevgili Duygu Daha Elif Ada nın Bebekliğinden İtibaren Bunu Hiç Gizlemediklerini Anlatıyor.Ayrıca Kitapda Sadece Elif Ada nın Annesi Değil Babasıda Tüm İçtenliği İle Öle Güzel Yazmışki Yaşadıklarını Bence Herkesin Hele de Tüp Bebek Tedavisi Görenlerin Bence Mutlaka Okuması Gereken Bir Kitap .Kimbilir Belkide Sizin Bebeğiniz Başka Bir Anne Tarafından Doğmayı Bekliyordur.Hiç Düşündünüz mü?

Üstelik İsterseniz Koruyucu Aile Gönüllü Anne Baba da Olabilirsiniz. Hiçbirşey Yapamıyorsanız Size Biyolojik Değil Kalbiyolojik Anne Olduğunu Söyleyen Birine Deli Gibi Bakmayın Ve Tuaf Tuaf Sorular Sormayın Evlat Edinilen Çocuklara Acıyarak Bakmayın.Belki de Onlar Hepimizden Daha Mutlulardır :)

 '' Unutmayın Evlat Edinmede Bir Doğum Şeklidir Ve Yüksek Sesle Konuşulmalıdır .''..

4 yorum: