21 Ağustos 2015 Cuma

Juju Fresh


Juju içeceklerinin marketlerdeki meyve sularından farkı nedir?

Marketlerdeki “100%” doğal olduğu söylenilen meyve suları, konsantre edilmeden üretilmiş ve hiçbir katkı maddesi içermiyor olsa dahi, ömürlerini artırmak amacıyla mutlaka pastörize edilmişlerdir. Pastörizasyon taze meyve ve sebze sularındaki canlı enzimleri, vitamin ve minerallerin büyük çoğunluğunu yok eder. Jujularımız ise “cold press”, yani soğuk sıkım denen özel bir yöntemle taze sıkılarak, soğuk olarak cam şişelere konur ve hiçbir işlemden geçmeden kapına kadar teslim edilir.


Peki nedir bu cold press?

Cold press yurt dışından getirdiğimiz soğuk sıkım olarak adlandırılan Juju içeceklerinin hazırlanma yöntemidir. Jujular diğer makinelere oranla hidrolik soğuk pres yöntemiyle sıkma işlemini daha yavaş yapmasına rağmen elde ettiği onlarca kat fazla enzim, vitamin ve mineral oranıyla bizim tercihimizdir.  Hidrolik pres, binlerce kiloluk basınç ile meyve ve sebzeleri posasından tamamen ayırır. Meyve ve sebzeleri çok daha düşük hızda sıkarak içeceklerin ısı ile temasına izin vermez, besin,vitamin ve mineral değerlerini korur.

Jujularınız kaç gün taze kalır?

Hiç bir katkı maddesi ya da koruyucu madde içermediği ve 100% doğal, taze, işlenmemiş, pastörize edilmemiş olduğu ve cold press yöntemiyle hazırlandığı için buzdolabında kapakları kapalı olarak saklandığı sürece jujular 3 gün boyunca tazeliklerini koruyacaktır.

Neden juice cleanse yapmalıyız?

Vücudu dinlendirmek ve vücudun toksinlerden arındırarak yeniden yapılandırmak suretiyle en fresh haline geri kazandırmak, sindirim sistemine mola verdirmek amacıyla yapılır.

Yorucu ve stresli şehir hayatı ister istemez sağlığımızı etkiliyor. Cleanse programları hareketli tempomuza bir ara vererek hayatımızı dengelememize yardımcı olurlar. Son zamanlarda bir trend olarak algılansa da, cleanse programları tam aksine özümüze dönerek doğa ile yeniden bütünleşmemize aracı olurlar.

Özellkle düzensiz beslenme, alkol ve kafeinin yoğun tüketildiği dönemler sonrasında bu meyve-sebze sularını düzenli bir şekilde tüketen kişilerin hem kendilerini çok daha iyi hissetmeleri hem de vücutlarından gelen olumlu sinyaller sonucunda daha dengeli beslenmeye motive edilmeleri amaçlanmaktadır.

Cleanse programı esnasında kilo verecek miyim?

Eğer verilecek fazla kilonuz varsa birkaç günlük cleanse programı ile muhtemelen kilo verirsiniz. Ama detoksda amaç kilo vermek değil. Cleanse sonrasında kötü beslenme alışkanlıklarına geri döndüğünde verdiğin kiloyu da geri alabilirsiniz Bu yüzden en iyisi detox öncesi hazırlığı ve sonrasındaki beslenme tavsiyelerini bir bütün olarak görmelisiniz.

Cleanse programında kaç kalori var?

Yaklaşık 1600 kalori bulunmaktadır. Ancak kalori saymak artık eski bir alışkanlık olarak kalmalı ve tarihe gömülmelidir. Kaloriyi nereden aldığınız çok daha önemlidir. Bütün Juju’lar vitamin, mineral, enzimlerle dolu oldukları ve vücudumuzun ihtiyacı olmayan hiçbir şey içermedikleri için, normalde yediğimiz yiyeceklerdeki kalori miktarlarıyla karşılaştırmak doğru olmaz. Örneğin 300 kalorilik bir Juju ile poğaçadan aldığınız kalori aynı işlevi kesinlikle görmez.

Bir günlük bir cleanse işe yarar mı?

Tabii ki! Biz detoksun etkisinin tam anlaşılması için 3 günlük program önersek de, her zaman kendimize 3 gün ayırmak zor olabilir. 1 günlük programda bile, hele ki haftada ya da iki haftada bir düzenli yapılırsa, vücut sindirime ara vererek, toksinlerin, atıkların ve yabancı maddelerin vücuttan arınmasına yoğunlaşır.

1 günlük cleanse yapmaya korkuyorum başka türlü Jujulardan nasıl yararlanabilirim?

Öncelikle kesinlikle korkmanıza gerek yok Jujular yeterince besleyici olmakla birlikte sizi oldukça da tok tutarlar.

Cleanse öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılmalı?

Et ve süt ürünlerini, şekeri, alkolü ve nikotini azaltmak cleanse öncesi vücudunuzu hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Buharda pişirilmiş ya da çiğ sebze ve çorba ile bu geçişi sağlayabilirsiniz. Bol bol su içmeniz çok önemli, en az 8 bardak su içmenizi tavsiye ediyoruz. Cleanse sırasında suyun yanı sıra her zaman yeşil çay da içebilirsiniz. Spor yapmak isterseniz koşu yerine yürüyüşü, yoga ve pilates gibi daha hafif egzersizleri tavsiye ediyoruz. Özellikle çok aç ve yorgun hissederseniz sebze çorbası içebilir ve elma ya da salatalık yiyebilirsiniz. Cleanse programınızdan sonraki ilk öğününüz hafif olmalı. Yavaş bir geçiş için en iyi seçim çorba, salata, taze meyve ve sebze olacaktır. Üçüncü günün ardından yeniden et ve süt ürünlerini tüketmeye başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder