8 Haziran 2015 Pazartesi

Bebek Bakım Çantası Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilir?

 

Bebeklerin doğumundan sonra anneler artık iki kişilik yaşamaya alışmak durumunda kalırlar. Bu iki kişilik yaşamın özellikle ev dışında geçirilen vakitlerdeki vazgeçilmezi olan bebek bakım çantası annelerin en önemli yardımcısı durumundadır. Gezi boyunca bebeğinizin ihtiyacı olan tüm ürünleri barındırmak durumunda olan bu çantalarda bulunması gereken ürünlerle ilgili annelere tavsiyelerde bulunmak istedik ve bu yazıyı kaleme aldık.

Çoğu zaman bebek arabalarının tutacaklarına asılan bebek bakım çantaları, bebeğin gün içerisinde bakımı için gerekli tüm ürünleri içermek durumundadır. Bu ürünlerin başında bebek bezive alt açma örtüsü gelmektedir. Bebeğinizin gün içerisinde ısa geizntileri de dahil olmak üzere, evden çıktığı 1 dakika için bile annelerin yanında bebek bezinin bulunuyor olması annelere büyük fayda sağlayacaktır. Bunun yanısıra bebek bezi değişimi esnasında gerekli olan ıslak mendil, alt açma örtüsü ve bir adet Sudocrem (bebek pişik kremi) çanta içerisinde bulunması gereken ürünlerdendir. Buna ek olarak bebeğin bebek arabasında geçirdiği vakit sırasında mevsimin hava şartlarına göre terlemesi veya üşümesi durumunda kullanılabilecek yedek bir takım kıyafet de çanta içerisinde yer almak durumundadır. Bebeğini emzirmeye devam eden annelerin, bir det emzirme örtüsünü de mutlak suretle seyahatlerde yanlarında taşıyor olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde annelerimiz kapalı ve uygun bir yer yada bir bebek bakım odası veya emzirmye uygun bir alanı bulunan bebek mağazaları arayarak vakit kaybedebilirler. Anne sütü ile beslenmeyi bırakmış ve katı gıda alımına geçmiş bebekler için de bebek çantasında bebeğin daha önceden yemiş olduğu, yani tadını bildiği en az bir adet kavanoz maması olması anneye avantaj sağlayacaktır. Açık havanın da olumlu etkisi ile bebeklerin dış ortamdaki iştahlarının genelde ev içerisindeki duruma göre daha iyi olacağını söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle oyun alanı, park, bahçe gibi yerlere gezmeye çıkarılan bebekleri aynı zamanda iyi bir şekilde besleyerek gelişimlerine katkıda bulunmak doğru olacaktır.

Bebek bakım çantası, annelerin bebek bakım süreçlerinde en çok ihtiyaç duyduğu destekleyici unsurlardan birisidir. Gün içerisindeki kısa süreli gezmelerden hafta sonu tatillerine kadar, bebeklerin ev dışında geçireceği sürelerdeki ihtiyaçlarını bir arada bulunduracak özellikte olması bakımından ebeveynlerin acil durum imdat çekici görevi görmektedir. Bu nedenle, bebek bakım çantasını hazırlarken detaylı bir şekilde düşünmek gerekir. Hoşçakalın..

2 yorum:

  1. elinize sağlık, faydalı bir yazı olmuş, bebekle attalara çıkmak çok zor gerçekten. kapı ya da buzdolabına liste yapsınlar, ona bakmadan çıkmasınlar yoksa illa ki bir şeyler unutuluyor

    YanıtlaSil